3 SENZILLES RECOMANACIONS
2. Instal·lar panys i sistemes actualitzats
“Més del 80% dels panys instal·lats en portes convencionals, presenten greus fallades de seguretat i són fàcilment vulnerables”. Cada 5 anys és convenient revisar i actualitzar els sistemes de tancament (a mesura que els sistemes de seguretat avancen, es descobreixen nous mètodes d’atac amb eines més especialitzades).
3. Ser prudent en l’entorn.
Mai se sap qui ens vigila, d’on obté la informació? La prudència amb els nostres veïns i entorn ajuda a reduir la informació “sobre nosaltres” en circulació, així com la privadesa de l’empresa que contractem per a la nostra instal·lació i per descomptat l’instal·lador “manyà de confiança” que finalment la realitza.
Tanque sempre la porta del seu habitatge quan s’absente, encara que siga solament 5 minuts, procure tenir pocs diners i objectes de valor si no estan convenientment custodiats (CAIXES FORTES DE GRAU per ex.). No confie en desconeguts en obrir la porta de la seua comunitat.
AUTOPROTECCIÓ CONTRA EL ROBATORI
L’AUTOPROTECCIÓ es defineix com l’adopció de mesures destinades a la prevenció i control de riscos en origen, realitzades per un mateix i per a si mateix. Amb l’autoprotecció es persegueix l’objectiu d’estar segurs (SEGURETAT).
FACTORS QUE MOTIVEN EL DELINQÜENT A SEGUIR ENDAVANT:
- OPORTUNITAT (descuit, comoditat, absència, etc.)
- EXPECTATIVA D’UN BOTÍ o VÍCTIMA ADEQUADA
- SISTEMA FÀCIL D’ATACAR (panys fàcils de comprometre)
- ABSÈNCIA DE VIGILÀNCIA (absència de veïns, policia, càmeres…)
El lladre és una persona racional i per tant pren decisions racionals, per damunt del botí, el seu principal objectiu és no ser descobert, reconegut i/o detingut. Per tant, mesurarà els riscos de forma racional. En aquest sentit, com més consciència tinguem de l’AUTOPROTECCIÓ, menor serà el grau de motivació del delinqüent.